Veelgestelde vragen

Vragen kookplaten

1. Welke stroomvoorziening heb ik nodig voor mijn elektrische-, keramische of inductiekookplaat?
De aansluiting van een kookplaat moet uitgevoerd worden op 2x230V (twee fases en twee nullen). Deze aansluiting moet worden uitgevoerd als Perilex wandcontactdoos en stekker en is afhankelijk van uw huisinstallatie. Een en ander moet worden gecontroleerd en geinstalleerd door een Uneto erkend elektrotechnisch installateur.

2. Kan ik ook een gaskookplaat in het buitenland kopen gebruiken in Nederland?
Het is niet mogelijk om een buitenlandse gaskookplaat in Nederland aan te sluiten, daar de gaskookplaten gespecificeerd zijn voor een Nederlandse gasdruk (25mBar).

3. Waar zit de aansluiting voor de gasslang bij de gaskookplaten? 
Bij alle gaskookplaten zit de aansluiting voor de gasslang aan de rechter achterzijde van de kookplaat.

4. Hoe maak ik mijn kookplaat van gehard glas schoon?
Bij onze afdeling Distriparts kan een speciale schraper voor keramische kookplaten worden besteld. Deze verwijdert lastige vlekken en aangebrande voedselvlekken. Tevens kunt u onze reinigingsmiddel voor keramische kookplaten bestellen. Dit reinigingsmiddel verwijdert vet-, kalk- en watervlekken, beschermt uw kookplaat en maakt onderhoud eenvoudiger. U kunt de reinigingsmiddelen online aanschaffen in onze webshop.

5. Hoe kan ik nagaan hoe oud mijn apparaat is? 
Dit kunt u doen met behulp van het serienummer op het typeplaatje. Het eerste cijfer geeft het jaartal aan en het tweede en derde cijfer geven de productieweek aan. Bijvoorbeeld 13500016 : week 35 in 2001.

6. Ik heb een defect aan mijn kookplaat. Wat kan ik doen?
Electrolux heeft een speciale website voor extra informatie over apparaten en service: mijnapparaten.nl Op deze site vindt u een vragenboom die u helpt om zelf de storing op te lossen. Mocht dit niet lukken kunt u aan het einde van de vragenlijst online het bezoek van een service technicus aanvragen.

 
Naar een vriend(in) verzenden

Naar meer vrienden verzenden

Bekijk een voorbeeld van deze e-mail Beste, ik zag dit apparaat op de website van Electrolux en misschien ben je hierin wel geïnteresseerd.

Sluiten