Service & Contact

Koelkasten en vrieskasten

Plaats uw koel- en vrieskast op een koele plek. Controleer de apparaten regelmatig. Probeer een nieuwe manier om uw voedsel in te vriezen. Deze tips kunnen de energieprestatie van uw koelkast beïnvloeden.

Denk goed na waar u uw koelkast plaatst
Aanzienlijke energiebesparingen kunnen worden verwezenlijkt door uw apparaat op een koele plek te installeren - vermijd plaatsing naast
warmtebronnen zoals ovens en radiators, of in direct zonlicht. Overweeg eventueel om uw koelkast te isoleren van warmtebronnen aan de muur of vloer.

Ontdooien
Regelmatig ontdooien houdt de verdampingseenheid vrij van dikke ijslagen waardoor deze efficiënter werkt. U weet dat het tijd is als de ijslaag een dikte tussen 3-5 mm heeft.

Deuren sluiten
Vervang de deurrubbers van de koelkast als u denkt dat de deur niet correct sluit. Stof uw koelkast regelmatig af. De condensator aan de achterzijde en de ruimte onder de koelkast moeten stofvrij en schoon (geen etensresten) worden gehouden. 
Probeer te vermijden dat de deur voor lange periodes open staat of dat u de deur te vaak opent. Er dringt warme lucht binnen in het koel- of vriesdeel waardoor de compressor onnodig inschakelt. Controleer ook goed of er geen obstructies zijn die verhinderen dat uw koelkastdeur correct sluit. Vele apparaten van Electrolux zijn uitgerust met ‘deur open’ alarm. Deze waarschuwen u wanneer de deur te lang open staat. 

Eerst afkoelen
Warm voedsel moet eerst afkoelen voordat u het in de koelkast plaatst. Damp bevordert de ijsvorming in de verdampereenheid. Omwille van gezondheids- en hygiëneredenen het voedsel echter niet te lang bij kamertemperatuur bewaren. 
Ontdooi ingevroren voedsel in de koelkast. Dit zorgt voor een veiliger ontdooiproces en zo wordt de koelkast optimaal gebruikt. Een geschikte temperatuur is in het bereik van 4-5 °C.

Vervolgens invriezen
Voedsel dat moet worden ingevroren (na afkoelen) dient eerst in de koelkast worden gekoeld voordat u het in de vriezer plaatst. Vermijd onnodige ijsvorming in het compartiment door alle levensmiddelen vacuüm te verpakken voordat u ze in de vriezer plaatst. Een geschikte temperatuur is in het bereik van -18 tot -20 ℃.

Onderhoud
Uw Electrolux blijft in perfecte conditie als u regelmatig onderhoudsmiddelen gebruikt. Kijk in de webshop voor meer informatie.

 
Naar een vriend(in) verzenden

Naar meer vrienden verzenden

Bekijk een voorbeeld van deze e-mail Beste, ik zag dit apparaat op de website van Electrolux en misschien ben je hierin wel geïnteresseerd.

Sluiten