De deur van mijn koel-vriescombinatie kan moeilijk geopend worden

Laatst bijgewerkt 21-5-2020 15:34

Probleem

 • De deur van mijn koel-vriescombinatie kan moeilijk geopend worden

Geldt voor

 • Koel-vriescombinatie

Oplossing

 1. Druk met uw vinger in de binnenkant van een hoek van het deurrubber om het vacuüm te doorbreken, waardoor het makkelijker wordt om de deur te openen kort nadat deze dicht gedaan is. 
 2. Wacht ongeveer een aantal minuten met het opnieuw openen van de deur als deze net gesloten is. 
 3. Doe de deur niet te snel dicht.
 4. Controleer of het apparaat waterpas staat.
  U kunt dit doen door de pootjes aan de onderkant aan te passen en te controleren of het apparaat waterpas staat totdat de deur horizontaal gelijk is met de buitenkant van het apparaat. 
 5. Controleer of de scharnieren beschadigd zijn en vervang eventuele defecte scharnieren.
  Als uzelf onderdelen wilt vervangen, dan kunt u onderdelen, accessoires en verzorgingsproducten in onze Webshop vinden. 
 6. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

 • Lucht in het koel- of vries gedeelte van de koel-vriescombinatie  'krimpt' wanneer het kouder wordt. Dit kan soms een vacuüm creëren, waardoor de deur moeilijk geopend kan worden. Als de deur snel gesloten wordt, wordt er lucht uit geforceerd en het kan enkele minuten duren voordat het vacuüm verdwijnt, waarna de deur normaal geopend kan worden. Een vacuüm in een koelkast of vriezer na het sluiten van de deur is normaal en is geen defect.  
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.