Er komt geen ijs uit de dispenser van mijn koel-vriescombinatie

Laatst bijgewerkt 8-4-2020 14:29

Probleem

 • Er komt geen ijs uit de dispenser van mijn koel-vriescombinatie.
 • Er komen geen ijsblokjes meer uit de deur.

Geldt voor

 • Koel-vriescombinatie

Oplossing

 1. Controleer of de kraan waar het apparaat op aangesloten is, open staat.
 2. Controleer of de temperatuur van het vriesgedeelte goed is ingesteld.
 3. Controleer of de knop ijs dispenser niet vast zit of geblokkeerd is.
 4. Controleer of de ijsblokjes in de container los van elkaar liggen. Verwijder het reservoir en maak de ijsblokjes los.
 5. Controleer of het filter niet op zijn kop is aangesloten. Plaats het waterfilter op de juiste wijze zoals in de gebruiksaanwijzing is beschreven. Een nieuw waterfilter is verkrijgbaar in onze webshop.
 6. Als het apparaat langere tijd is uitgeschakeld is geweest, zal het apparaat tijd nodig hebben om nieuwe ijsblokjes te kunnen maken.
 7. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

 • Wanneer de kraan gesloten is, kan de koel-vriescombinatie geen ijsblokjes maken.
 • Als de temperatuur van het vriesgedeelte te hoog is ingesteld, kan het lang duren voor dat de ijsblokjes gereed zijn.
 • Wanneer de knop van de ijs dispenser vast zit, zal de motor overbelast raken. Wanneer de blokkering is opgeheven zal na +/- 5 minuten er weer ijs uit de dispenser moeten komen.
 • Wanneer de ijsblokjes aan elkaar gevroren zijn, kunnen de ijsblokjes niet door het gat van de dispenser komen.
 • Wanneer het filter op zijn kop aangesloten is, kunnen er geen nieuwe ijsblokjes worden aangemaakt, omdat er geen water aanvoer is voor de ijsblokjes.
 • Wanneer de koel-vriescombinatie voor een langere periode uitgeschakeld  is geweest, zal het enige tijd duren voor er nieuwe ijsblokjes kunnen worden gemaakt. Het apparaat zal eerst op temperatuur moeten komen, om vervolgens ijsblokjes te kunnen maken. Er kan ongeveer 1,8 tot 2,7 kg ijs per dag gemaakt worden.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.