Mijn koel-vriescombinatie maakt een vreemd geluid

Laatst bijgewerkt 10-1-2022 10:39

Probleem

 • Koel-vriescombinatie maakt een hard geluid.
 • Koel-vriescombinatie maakt lawaai.

Geldt voor

 • Koel-vriescombinatie

Oplossing

Een koel-vriescombinatie kan tijdens normaal gebruik verschillende geluiden maken.

Hier onder staan een aantal voorbeelden van geluiden die een koel-vriescombinatie kan maken:

 1. Een zoemend geluid van de ventilator.
 2. Een klik van de thermostaat, wanneer de compressor aan of uit gaat.
 3. Een sissend/piepend geluid door inspuiting van het koelmiddel in de leidingen.
 4. Een brommend geluid tijdens het draaien van de compressor.
 5. Een borrelend geluid van het koelmiddel in de leidingen.
 6. Een krakend geluid afkomstig van de achterwand.
 7. Trillende of ratelende geluiden kunnen zich voordoen wanneer het buizensysteem op de achterkant van het appraat een muur of een kast raakt. Probeer het apparaat te verplaatsen of pas de kast en alle decoratieve panelen aan. Dit moet het trillend geluid stopzetten.

  Check ook even of bepaalde voorwerpen binnenin of bovenop het apparaat elkaar niet raken. Verwijder indien nodig.

 8. Wanneer het geluid niet terug te vinden is in bovenstaande suggesties of het geen normaal geluid betreft, adviseren wij het bezoek van een technieker.
  Neem contact op met ons of maak zelf een online service afspraak. De afspraak kan 24 uur per dag geboekt worden, kies daarbij de datum die voor jou het beste past. Klik rechts bovenaan dit artikel op "Plan een service-afspraak".

Oorzaak

 • Wanneer de ventilator in het koel en/of vries gedeelte draait, is er een zoemend geluid hoorbaar. Dit is een normaal geluid in de koel-vriescombinatie.
 • Wanneer de thermostaat van de koel-vriescombinatie in- of uitgeschakeld wordt, zal er een klikgeluid hoorbaar zijn. Dit is een normaal geluid in de koel-vriescombinatie.
 • Wanneer er koelmiddel in de leidingen wordt gespoten, zal er een sissend/piepend geluid hoorbaar zijn. Dit is een normaal geluid. Alle koel-vriescombinaties zijn uitgerust met een milieu vriendelijk koelmiddel, waardoor er sissende of piepende geluiden hoorbaar zijn ten opzichte van oudere koel-vriescombinaties.
 • Wanneer de compressor van de koel-vriescombinatie draait, zal er een brommend geluid hoorbaar zijn. Dit is een normaal geluid voor het draaien van de compressor.
 • Wanneer het koelmiddel in de leidingen veranderd van samenstelling, kan er een borrelend geluid hoorbaar zijn. Dit is een normaal geluid voor een koel-vriescombinatie.
 • Een krakend geluid wordt veroorzaakt door het afkoelen van de de leidingen in de achterwand. Dit is een normaal geluid voor een koel-vriescombinatie.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.