IJsvorming onderin het vriesgedeelte van mijn koel-vriescombinatie

Laatst bijgewerkt 21-4-2020 09:44

Probleem

 • IJsvorming onderin het vriesgedeelte van mijn koel-vriescombinatie.

Geldt voor

 • Koel-vriescombinatie

Oplossing

 1. Zorg ervoor dat de koude lucht door alle schappen van uw diepvriezer circuleert.
  Als de ventilatie wordt geblokkeerd, zal de koude lucht niet door de diepvriezer circuleren. Laat zoveel mogelijk ruimte tussen de producten om de koude lucht in alle delen van de diepvriezer te laten circuleren. 
 2. Controleer of de deur goed is gesloten.
  Er vormt zich ijs onderin het vriesgedeelte als koude lucht in het vriesgedeelte wordt gecombineerd met warme en vochtige lucht van buiten.
 3. Zorg ervoor dat het deurrubber aan de rand van de deur goed bevestigd is.
  Controleer of de deurrubbers goed functioneren door een vel papier tussen de deur te doen, de deur te sluiten en dit vervolgens er uit te trekken. Als je het er zonder weerstand uit kunt trekken, sluit de deur niet goed en moet de afdichting vervangen worden.
 4. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.