De temperatuur in het koelgedeelte van de koel-vriescombinatie is te hoog

Laatst bijgewerkt 15-4-2021 11:14

Probleem

 • De temperatuur in het koelgedeelte van de koel-vriescombinatie is te hoog.
 • De koel-vriescombinatie koelt onvoldoende.
 • De koel-vriescombinatie koelt niet of niet goed.

Geldt voor

 • Koel-vriescombinatie

Oplossing

 1. Stel de thermostaat op een hoger getal in of  kies een lagere temperatuur.
 2. Vul de koelkast met voldoende producten.
 3. Controleer of de koelkast in een ruimte staat met een temperatuur tussen 10 °C en 32 °C. Controleer de onderstaande tabel voor de juiste klimaat klasse die overeenkomt met de klimaatklasse die op het typeplaatje van de koel-vriescombinatie vermeld staat (het type plaatje is terug te vinden in de zijwand achter één van de groentelades.
 4. Wacht enkele uren nadat de koelkast gevuld is met nieuwe producten.
 5. Controleer of de deur goed gesloten is.
 6. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

 • Wanneer de thermostaat niet juist is ingesteld, zal de temperatuur in de koelruimte te hoog zijn.
 • Wanneer de koelkast nauwelijks producten bevat, kan de koude niet in de producten gaan zitten. De producten zullen dan zelf ook koude afgeven aan de ruimte van het koelgedeelte.
 • Wanneer de koelkast in een te koude of te warme ruimte staat , kan de temperatuur in het koelgedeelte te hoog zijn. Controleer de klimaatklasse op het typeplaatje van de koelkast. De klimaat klasse geeft aan wat de omgevingstemperatuur moet zijn waar het apparaat geplaatst wordt.  De klimaatklasse tabel kan met hieronder terugvinden.
 • Wanneer de kast net gevuld is met producten, kan het even duren voordat de producten de temperatuur gaan afgeven waarop de temperatuur is ingesteld.
 • Wanneer de deur niet goed sluit of lange tijd heeft opengestaan, dan kan de temperatuur in het koelgedeelte hoger zijn.
KlimaatklasseMinimum Temperatuur in °CMaximum Temperatuur in °C
N1632
ST1638
T1643
SN1032
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.