Wat is het verschil tussen luchtafvoer of recirculatie bij een afzuigkap?

Laatst bijgewerkt 23-7-2021 11:46

Probleem

  • Op welke twee manieren is een afzuigkap te installeren?
  • Hoe kan ik mijn afzuigkap aansluiten.
  • Wat is het verschil tussen luchtafvoer of recirculatie bij een afzuigkap?

Geldt voor

  • Afzuigkap

Oplossing

Afvoer naar buiten

  • Kan de lucht naar buiten worden afgevoerd? Dan kan de afzuigkap via een luchtafvoer naar buiten worden geïnstalleerd. Er hoeft dan geen gebruik te worden gemaakt van koolstoffilters.  De lucht wordt bij een afvoer naar buiten rechtstreeks naar buiten geblazen. Let erop dat de lengte en het materiaal van het luchtkanaal, samen met het gebruik van bochten en koppelstukken, invloed heeft op de luchtstroom. Gebruik bij een afvoer naar buiten geen koolstoffilters (ook als er koolstoffilters mee zijn meegeleverd).


Recirculatie

  • Kan de lucht niet naar buiten worden afgevoerd? Dan dient de afzuigkap als recirculatie te worden geïnstalleerd. In deze situatie kan er gekozen worden deze afzuigkap vervolgens op recirculatie stand te laten werken. Het vet filter en koolstoffilter dienen beiden gebruikt te worden. Deze recirculatie afzuigkappen, uitgerust met koolstoffilters, zuiveren de lucht en verwijderen minuscule deeltjes en geurtjes voordat de lucht opnieuw in de keukenruimte komt. Recirculatie d.m.v. koolstoffilters zorgt in het algemeen tot een reductie van 20-30% van het afzuigvermogen. De afname van het afzuigvermogen komt door de plaatsing van de koolstoffilters. De koolstoffilters dienen op tijd te worden gereinigd  of te worden vervangen zoals beschreven in de handleiding van de afzuigkap. Bij langer gebruik zorgt de hoeveelheid verontreiniging voor een lagere afzuigkwaliteit.
Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.