De ontsteking van mijn gas kookplaat blijven vonken tijdens het koken

Laatst bijgewerkt 17-8-2021 17:13

Probleem

  • De ontsteking van mijn gaskookplaat blijft vonken tijdens het koken.
  • Alle pitten van mijn kookplaat ontsteken wanneer ik één knop indruk.
  • De vonkontsteking van mijn gas kookplaat blijft tikken.
  • Elektrische vonkontsteking geeft kortsluiting nadat water overkookte. 

Geldt voor

  • Gaskookplaat

Oplossing

Wanneer er een knop van de gaskookplaat wordt ingedrukt, zullen alle pitten gaan vonken. Wanneer de knop wordt los gelaten als de pit brandt, zal het vonken stoppen.Dit is de normale werking van een kookplaat

Wanneer de vonkontsteking actief blijft na het loslaten van de knop, controleer dan het volgende:

  • Controleer of de kookplaat nat is geworden door overkoken. Haal de stekker uit het stopcontact of schakel de groep in de meterkast uit waar de gaskookplaat op aangesloten is en maak de plaat zoveel mogelijk droog en controleer of het vonken is gestopt nadat de groep weer is ingeschakeld of de stekker in het stopcontact is geplaatst.
  • Controleer of de knop niet per ongeluk ingedrukt blijft zitten, door de knop van de kookplaat af te halen en verwijder de rubberen afdichting volgens de instructie in de gebruiksaanwijzing.
  • Reinig het rubber die onder de knop gemonteerd zit met een vochtig doekje. Door het gebruik van olie en vetten tijdens koken, kunnen de rubbers vet worden waardoor de knop aan het rubber blijft vastplakken.
  • Plaats de rubberen afdichting terug en plaats de knop terug en controleer of de ontsteking weer normaal werkt.


  • Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. Wanneer kookplaat blijft tikken, kan de stekker uit het stopcontact worden gehaald en kan de kookplaat gebruikt worden door de pitten met een lucifer of tafelaansteker te ontsteken.

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.