Foutmelding E7 wordt op het display van de kookplaat weergegeven

Laatst bijgewerkt 17-10-2019 07:14

Probleem:

  • Foutmelding E7 wordt op het display van de kookplaat weergegeven 

Heeft betrekking op: 

  • ingebouwde inductiekookplaat 
  • vrijstaand fornuis met inductiekookplaat 

Oplossing: 

1.  Om het probleem met de koelventilator op te lossen:  Open de lade onder de kookplaat en controleer of de ventilator niet wordt geblokkeerd. Trek de stekker van het apparaat gedurende minstens 30 seconden uit het stopcontact. Doe de stekker weer in het stopcontact en zet het apparaat aan.
2.  Neem contact op met onze erkende servicedienst  Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen of als uw apparaat van vóór 2010 is, raden we u aan een bezoek van een servicetechnicus aan te vragen.    

OPMERKING: Afhankelijk van het probleem, kan een servicebezoek van een technicus u in rekening worden gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode.  Noteer de gemelde foutcode en vermeld deze wanneer u een technicus aanvraagt. Dit zal uw probleem niet oplossen, maar het helpt onze technicus de oorzaak van het probleem te achterhalen.  

Waarschuwing: We raden u aan het product niet te gebruiken, totdat het probleem volledig is opgelost. Haal de stekker van het product uit het stopcontact en sluit het product niet opnieuw aan, voordat u zeker weet dat het kan.  

Oorzaak:

  • Foutmelding E7 duidt op een fout in de koelventilator in nieuwere apparaten, en een fout in het voedingsbord van apparaten die vóór 2010 zijn gemaakt.

Was dit artikel nuttig?

Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.