Kookplaat geeft foutmelding E4 weer op het display

Laatst bijgewerkt 7-4-2020 12:46

Probleem

  • Kookplaat geeft foutmelding E4 weer op het display. Dit duidt op een oververhitting van de zone of een spanningsprobleem van de kookplaat.

Geldt voor

  • Kookplaat Inductie
  • Fornuis met Inductie kookplaat

Oplossing

  1. Vul de pan met water als de Power stand P wordt gebruikt.
  2. Controleer de bodem van de pan of deze vlak is.
  3. Laat de aansluiting van de kookplaat controleren door een elektricien.
  4. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak.  
Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan. te vragen.

Oorzaak

  • Wanneer er geen water in de pan zit en de Power stand P gebruikt wordt, kan de melding E4 op display van de kookplaat verschijnen.
  • Als de bodem van de pan hol is , zal de temperatuur te snel stijgen van de zone. Mogelijk zijn de pannen eerder gebruikt bij koken op een gaskookplaat.
  • Als er een probleem met de elektrische aansluiting van de kookplaat is , kan de melding E4 op het display van de kookplaat verschijnen.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.