Kookplaat warmt ongelijkmatig op

Laatst bijgewerkt 3-4-2020 11:26

Probleem

 • Kookplaat warmt ongelijkmatig op.

Geldt voor

 • Kookplaat Inductie

Oplossing

 1. Inductiekookplaten kunnen binnen zeer korte tijd een hoog vermogen afgeven aan de bodem van de pan. Het kookgerei wordt vaak al na een paar minuten te heet om aan te raken.
  Binnen deze korte tijd wordt al het vermogen opgenomen en over de metalen bodem van de pan verdeeld.
  Als de verwarming niet gelijkmatig over de volledige metalen bodem kan worden verdeeld, lijkt het alsof de kookplaat ongelijkmatig warm wordt.
  Begin in plaats daarvan met een lagere kook stand voordat u de kook stand instelt. De metalen bodem kan het dan beter 'bijhouden' en wordt daardoor gelijkmatiger verwarmd.
  De meeste fabrikanten van pannen geven verschillende instructies voor het correcte gebruik van hun producten op hun websites. Wanneer een product ongelijkmatig verwarmt, kunt u het product omroeren met behulp van spatel of lepel, zodat het product gelijkmatiger verwarmt.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.