Condens of vocht in de combi magnetron

Laatst bijgewerkt 14-5-2024 10:05

Probleem

 • Er onstaat vocht in de ruimte van de combi magnetron tijdens het gebruik.
 • Waterdruppels op de binnenruit van de magnetrondeur.
 • Vocht of condens tussen het deurglas van de combi magnetron.
 • Vocht of condens lekt uit de deur van de combi magnetron. 
 • Hoe reinig ik de binnenkant van mijn (combi)magnetron?

Geldt voor

 • Combi magnetron

Oplossing

 1. Wanneer voedsel verwarmd wordt in de magnetron, zal er vocht vrijkomen tijdens het verwarmingsproces. Dit kan in de ovenruimte gaan zitten. Dek daarom het te bereiden voedsel af met een spatdeksel of met een magnetronfolie.

 2. Afhankelijk van de hoeveelheid vochtgehalte in het voedsel kan er veel condens in de ruimte ontstaan en tegen de binnenruit van de deur komen. Dit is normaal. Reinig en droog de ovenruimte na ieder gebruik met een zachte doek.

 3. Gebruik regelmatig een speciaal reinigingsmiddel en verwijder vetresten:
  • Besproei de binnenkant met de reinigingsspray voor (magnetron-)ovens. Te verkrijgen in onze webshop.
  • Veeg de hele binnenkant schoon en reinig het binnenste glas van de deur.
  • Veeg de magnetronruimte droog.

 4. Om veiligheidsredenen kan de magnetrondeur niet losgemaakt worden. Het is dan ook niet mogelijk om te reinigen tussen het deurglas van een (combi) magnetron.

 5. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor specifieke onderhoud- en reinigingtips voor jouw combi magnetron. Klik rechts bovenaan dit artikel op "Gebruikershandleiding zoeken".

 6. Bij overmatig veel condensvocht in de ovenruimte of tussen het deurglas, adviseren wij het bezoek van een technieker. Een servicebezoek kan 24 u per dag on line geboekt worden, waarbij de gewenste datum kan gekozen worden.
  Klik rechts bovenaan dit artikel op "Plan een service-afspraak".
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.