Vonken in mijn (Combi) Magnetron

Laatst bijgewerkt 21-2-2022 10:44

Probleem

 • Vonken in de binnenruimte van de magnetron.
 • Vonkt in de binnenruimte bij gebruik van de magnetron.
 • Combi Magnetron vonkt bij het gebruik van de magnetronfunctie.
 • Magnetron vonkt op de magnetron stand.

Geldt voor

 • Combi magnetron
 • Magnetron

Oplossing

 1. Als je vonken in de microgolfoven ziet, haal het apparaat dan onmiddellijk uit het stopcontact.

 2. Er kunnen vonken ontstaan bij het gebruik van de magnetronfunctie wanneer de microgolven niet door metalen kunnen dringen en gereflecteerd worden:
  • Controleer of er geen metalen materialen zoals kookgerei, aluminiumfolie of servies met een metalen ontwerp gebruikt worden tijdens de magnetronfunctie. Informatie over welke materialen geschikt zijn voor magnetrons en combi-magnetrons kan je terug vinden in de gebruiksaanwijzing. Klik rechts bovenaan dit artikel op "Gebruikershandleiding zoeken".
  • Gebruik geen metalen rooster en/of bakplaten tijdens de magnetronfunctie. Metalen roosters en/of bakplaten gaan vonken tijdens het gebruik doordat er contact wordt gemaakt met de metalen houders waar de rooster/bakplaten in geplaatst zijn. De zijrekken hangen geïsoleerd, dus die hoeven niet verwijderd te worden.
  • Gebruik de magnetronfunctie niet als de ovenruimte leeg is. Er kunnen dan vonken ontstaan door het grote vermogen.

 3. Wanneer je bijvoorbeeld broodjes afbakt in je combimagnetron en enkel de heteluchtfunctie wil gebruiken, dan volstaat het om de broodjes in de oven te leggen en de ovendeur gewoon te sluiten.

  Je moet dus NIET op de STARTknop drukken! Doe je dit toch, dan wordt ook de magnetronfunctie ingeschakeld. Bij gebruik van metalen ovenmateriaal geeft dit dan vonken. 4. Als bovenstaande suggesties werden uitgevoerd en het probleem is niet opgelost, wijst dit mogelijk op een technisch defect.
  We raden het bezoek aan van onze servicetechnieker. Neem contact op met ons of boek zelf een service-afspraak online en kies daarbij de gewenste datum voor het bezoek.
  Klik rechts bovenaan dit artikel op "Plan een service-afspraak".
  OPMERKING: Storingen veroorzaakt door het niet naleven van de gebruiksaanwijzing zijn uitgesloten van garantie.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.