Droger geeft een onaangename geur af

Laatst bijgewerkt 13-1-2022 11:42

Probleem

 • Droger geeft een onaangename geur af, het wasgoed ruikt niet fris na het drogen.
 • De droger stinkt.

Geldt voor

 • Droger

Oplossing

 1. Reinig regelmatig en grondig alle filters en de condensor (indien aanwezig) zoals beschreven in de gebruikershandleiding. Klik rechts bovenaan dit artikel op "Gebruikershandleiding zoeken".
  Lees ook dit artikel: "Filters en condensor van de droger reinigen".

 2. Als het wasgoed na het drogen onaangenaam ruikt of als de droger stinkt, dan kan deze geur vóór het drogen zijn ontstaan. 
  • Doseer voldoende wasmiddel bij het gekozen wasprogramma van de wasmachine.
  • Start met een lege trommel een katoenprogramma op 60 graden of een speciaal reinigingsprogramma van de wasmachine (indien op het apparaat aanwezig). Gebruik een wasmachinereiniger. Deze is verkrijgbaar in onze webshop.
  • Was niet alles op lage temperaturen, bijvoorbeeld 30 graden. Controleer het waslabel in de kleding voor welk programma met bijbehorende temperatuur er gekozen moet worden.

 3. Droog het wasgoed onmiddellijk na het wassen en haal de was uit de droger van zodra het drogen is voltooid.

 4. Kies een tijdgestuurd droogprogramma als de kleding na het drogen nog vochtig is.

 5. Bij nieuwe apparaten kunnen sommige plastic elementen een onaangename geur veroorzaken bij het eerste gebruik van de droger. De ongebruikelijke geur zal geleidelijk verdwijnen na enkele droogcycli.

 6. Als dit artikel jouw vraag niet beantwoordt, kan je contact opnemen met ons serviceteam. Dit kan telefonisch of via chat.

  Of boek zelf een reparatie in. Kies de datum die jou het beste past. Klik rechts van dit artikel op "Plan een service-afspraak".

Oorzaak

 • Wanneer de filters vervuild zijn, kan er tijdens het drogen een onaangename geur ontstaan.
 • Te veel of te weinig wasmiddel tijdens het wassen, kan tijdens het drogen een onaangename geur afgeven.
 • Door een reinigingsprogramma te draaien met een machinereiniger, kan de verontreiniging uit de wasmachine verdwijnen, waardoor er geen onaangename geur tijdens het drogen kan ontstaan.
 • Wanneer er alleen op lage temperaturen wordt gewassen, kan er tijdens het drogen van de was een onaangename geur in de kleding ontstaan.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.