Droger geeft een slecht droogresultaat

Laatst bijgewerkt 22-12-2022 14:23

Probleem

 • Droger geeft een slecht droog resultaat.
 • De kleding wordt niet droog in mijn droger.
 • Mijn was is niet droog aan het einde van het programma van mijn droger.
 • Programma op mijn droger duurt erg lang.

Geldt voor

 • Droger

Oplossing


 1.  Controleer de instelling van de standaard droog niveaus zoals in de gebruikershandleiding staat vermeldt. Voor het beste droog resultaat dient de instelling éénmalig op CO_ te worden ingesteld


2. Reinig de trommelribben en de trommel met schoonmaak azijn (Modellen voor 2011).
3. Reinig de vochtmeting strips met schoonmaakazijn (2 metalen , deze zitten aan de binnenzijde aan de onderzijde van de vulopening Modellen vanaf 2011).
4. Reinig de filters, verwijder de pluizen van het filter en reinig het filter onder de warm water kraan. Poets de filters met de vingertoppen schoon. Droog vervolgens het filter met een theedoek.

 5. Reinig de condensor en de condensorruimte van de droger (Alleen voor warmtepomp en condensdrogers).

 
Openen condensorruimte warmtepompdrogerOpenen condensorruimte warmtepompdrogerReinigen condensor warmtepompdroger
Openen condensorruimte condensdrogerCondensor verwijderen condensdrogerReinigen condensor condensdroger

 

6. Controleer of de luchtafvoerslang niet verstopt is of dubbelgevouwen is (Alleen bij luchtafvoer drogers).
7. Controleer de omgevingstemperatuur waar in de droger opgesteld staat. De omgevingstemperatuur moet tussen de 5˚C en 35˚C zijn. De ideale omgevingstemperatuur is 20˚C.
8. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.


Oorzaak

 • Wanneer de instelling van de standaard droog niveaus niet goed ingesteld staat, kan dit een slecht droog resultaat veroorzaken.
 • Wanneer de trommelribben of de trommel vervuild zijn door gebruik van wasverzachter tijdens het wassen, kan dit een slecht droog resultaat veroorzaken.
 • Wanneer de vochtmeting strips vervuild zijn door gebruik van wasverzachter tijdens het wassen, kan dit een slecht droog resultaat veroorzaken.
 • Wanneer de filters vervuild zijn, kan de warme lucht niet goed door de filters, waardoor een slecht droog resultaat kan ontstaan. Dit kan veroorzaakt worden door tijdens het wassen te veel wasmiddel te gebruiken. Hierdoor zal tijdens het drogen de warme lucht ook wasmiddelresten bevatten, die dan ervoor kunnen zorgen dat het filter verstopt  raakt.
 • Wanneer de condensor vervuild is, kan de warme lucht niet goed gecondenseerd worden , door onvoldoende luchtstroming, dit kan een slecht droog resultaat veroorzaken.
 • Wanneer de luchtafvoerslang verstopt of dubbel gevouwen is, kan de warme lucht niet goed afgevoerd worden met een slecht droog resultaat als gevolg.
 • Wanneer de omgevingstemperatuur te laag is , zal de droogtijd langer worden (bij temperaturen tussen 10˚C en 15˚C kan de droogtijd met 30%  verlengd worden en bij temperaturen tussen de 5˚C en 10˚C kan de droogtijd met zelfs 50% verlengd worden.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.