Wanneer ik mijn droger open, dan is er een grote hoeveelheid pluizen aanwezig

Laatst bijgewerkt 17-3-2020 15:04

Probleem

  • Wanneer ik mijn droger open, dan is er een grote hoeveelheid pluizen aanwezig.

Geldt voor

  • Droger

Oplossing

  1. Reinig de filters in de deuropening.  
  2. Reinig de condensor en de condensorruimte (Alleen voor condens- en warmtepomp drogers) zoals beschreven als in de handleiding.
  3. Controleer of de lucht afvoerslang (alleen bij luchtafvoer drogers)  niet dubbelgevouwen is.
  4. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak.  

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan. te vragen.


Oorzaak

  • Het is normaal dat er tijdens het droogproces pluizen ontstaan , vooral bij drogen van nieuwe handdoeken of fleece kleding.
  • Wanneer de filters verstopt zitten, kan de lucht niet door de filters en zullen de pluizen in de trommelruimte terecht komen.
  • Wanneer de condensor of de condensorruimte vervuild is , kan er onvoldoende lucht door de condensor en kunnen er pluizen in de trommelruimte terecht komen.
  • Wanneer de luchtafvoer slang dubbelgevouwen is, kan de lucht niet naar buiten en kunnen er pluizen in de trommelruimte terecht komen.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.