Was/droogcombinatie geeft foutmelding EF0 of EFO weer op het display

Laatst bijgewerkt 31-3-2020 15:50

Probleem

 • Was/droogcombinatie geeft de foutmelding EF0 of EFO weer op het display. Deze melding kan verschillende oorzaken hebben.

Geldt voor

 • Was/droogcombinatie

Oplossing

 1. Draai het filter uit de onderzijde van het apparaat en vang het resterende water op in een bakje en reinig het filter en de filterruimte en plaats deze terug in het apparaat.
 2. Gebruik minder wasmiddel tijdens het programma. Start met een lege trommel een katoenprogramma op 60 graden of een speciaal reinigingsprogramma (indien op het apparaat aanwezig).
 3. Controleer de belading van het apparaat, zorg er voor dat de trommel niet alleen gevuld is met één kledingstuk. Probeer een centrifugeprogramma met een lege trommel.
 4. Controleer de kraan of hier voldoende water uitkomt.
 5. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

We adviseren om het apparaat niet meer te gebruiken, totdat het probleem is opgelost door een technicus. Haal de stekker uit het stopcontact en draai de kraan dicht.
Oorzaak

 • Het filter is gedeeltelijk verstopt, waardoor het water te langzaam wordt afgevoerd.
 • Er is een overdosering van het wasmiddel, hierdoor is er schuimvorming in het apparaat ontstaan.
 • Er is onbalans opgetreden tijdens het centrifugeren van een groot kledingstuk, bijvoorbeeld één dekbedhoes of één slaapzak.
 • Er is een probleem met de watertoevoer , de kraan is dichtgedraaid of de kraan is defect.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.