Wasmachine geeft foutmelding E40 op het display weer

Laatst bijgewerkt 10-6-2020 09:14

Probleem

  • Wasmachine geeft foutmelding E40 op het display weer. Deze melding geeft aan dat er een  probleem met de deurvergrendeling is opgetreden.

Geldt voor

  • Wasmachine

Oplossing

  1. Controleer of de deur goed gesloten is , wanneer het programma gestart wordt.
  2. Controleer of er geen kleding tussen de deur van de wasmachine zit.
  3. Indien de deur goed gesloten is en de melding blijft, neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.


We adviseren om het apparaat niet meer te gebruiken, totdat het probleem is opgelost door een technicus. Haal de stekker uit het stopcontact en draai de kraan dicht.

Oorzaak

  • Wanneer de deur niet of niet goed gesloten is, kan er tijdens het starten van de machine een foutmelding E40 op het display verschijnen.
  • Wanneer er wasgoed tussen de deur zit, kan de deur niet goed sluiten en kan er een foutmelding E40 op het display verschijnen.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Electrolux onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.